NOVEMBERKÅSAN 2014

"Söndagsgänget" Som städae och rev lägret "Söndagsgänget" Som städae och rev lägret

 5 Finspångsförare ställde upp i Novemberkåsan


 Novemberkåsan kördes 22-23 november i Vimmerby med start på lördag förmiddag och målgång på söndag morgon och omfattade ca 14 timmars tävlingskörning sammanlagt på dagen samt på natten och anses vara bland det svåraste som man kan ge sig in på. 5 förare från FMS var anmälda till start :Anders Bard, Christian Abrahamsson. Magnus Aktner, Jesper Nielsen och Nicklas Fröberg.
Förberedelserna pågick för fullt flera veckor  inför årets tuffaste endurotävling och sammanlagt åkte 15-20 personer till Vimmerby för att serva förarna så att de kan och orkade genomföra tävlingen och redan på fredag byggdes servicedepå, fältkök, belysningsanläggning, värmetält etc 

Hur gick det då ?

Bäst gick det för Magnus Aktner som körde alla sträckorna och kom på 57;de plats i elitklassen  och 79;onde plats totalt.
Christian Abrahamsson kroknade inför sista sträckan men kom ändå på 73;dje plats i elitklassen och på 97:de plats totalt.
Anders Bard körde 10 sträckor och fick ge sig efter elfel på hojen vilket tog för lång tid att fixa. Han fick bryta eftersom respittiden gått ut när han var klar att starta igen.
Niclas Fröberg klev av efter 10 sträckor och Jesper Nielsen klev av efter 7 sträckor.
I köksavdelning och värmetältet basade Lars Lindh som såg till att hans hjälpare gjorde det som skulles och  det fanns delikat mat , kaffe och mackor samt att det var eld i kaminerna i 2 dygn. 
I depån basade Leif Sjöberg som såg till att förare och hojar togs om hand på bästa sätt  under de korta servicetider som fanns mellan sträckorna.
På söndag middag var allt nedplockat och städat och alla åkte mer eller mindre trötta hem mot finspångstrakten igen.

 

Hej hemsida24! Vi har tydligen betalt fakturan, men ändå så står vi i obetald när jag öppnar hemsidan. Lite nyfiken på varför? Bästa hälsningar //lasselindh webbmaster FMS